JellyPages.com

Check this out!!!

Backpacking Eropah 2015 - Kos dan Bajet: 20 Hari 8 Negara

Sedikit info dan tips mengenai bajet dan planning untuk trip ni mengikut pengalaman kami. Hopefully dapat membantu sesiapa yg ada plan gila ...

Thursday, 15 June 2017

Jalan-jalan Cari Makan; Kuantan; Super Top Ikan Bakar

Dah kenyang, maka kami teruskan perjalanan ke Kuantan, terus ke Teluk Cempedak. Memandangkan public holiday, ramailah umat manusia bertebaran di pantai walaupun cuaca sgt panas membahang. Kami lepak kejap je posing-posing dan makan aiskrim. Hikhik. Ingat nak berjalan romantika tepi pantai tapi memang terik dan akan sunburn la diriku ini nanti. 
Layan gambar tengahari di Teluk Cempedak






Kami terus check-in hotel. Sempat la melelapkan mata kejap sambil menunggu time dinner. Plan nak cari ikan bakar di Tanjung Lumpur. Sama juga mcm lunch tadi, sibukla menggugel resto mana yg yummeh kata orang. Ramai juga yg suggest Ana Ikan Bakar Petai. Tp since resto ni ada branch di Bangi, maka kami abaikan saja. Akhirnya, kami pilih Super Top ikan bakar yang tak kurang femesnya. 

Since kali ni tak nak tamak, kami hanya memilih sotong tepung, pari bakar sambal petai dan ketam blackpepper. Sotong nya sedap, sambal okay tp petainya sikit sangat. Ketam kuahnya extra pekat. Okay, my verdict; overall okay bagi aku tp x boleh lawan Ikan bakar muara sg Duyung, Melaka..Hahha.. Nampakk..Melaka tetap di hati.



Malam tu kami hanya berjalan2 sekitar bandar Kuantan. Singgah di Kuantan Parade tp xde apa2 yg menarik hati. Apa lagi, balik hotel dan zzzzz..

2 comments:

  1. Salam perkenalan sis,..saje buat blog walking. nanti leh walk to my blog too

    ReplyDelete