Check this out!!!

Backpacking Eropah 2015 - Kos dan Bajet: 20 Hari 8 Negara

Sedikit info dan tips mengenai bajet dan planning untuk trip ni mengikut pengalaman kami. Hopefully dapat membantu sesiapa yg ada plan gila ...

Saturday, 21 July 2018

Nasi Dulang Daun Pisang, Sg Ramal, Kajang

salam semua...
uhuk hukkhukk. Sakit idung bersihkan habuk dan sawang.. hahaha..

Kembali bersiaran mak hari nih..

OK kali ni fresh from the oven. Baru kejap tadi makan di sini..Fuhh balik2 terus update entry. Haha.

Aku tak sure berapa lama resto ni dah viral tapi aku baru tau kewujudan dia baru2 nih. (cik gugel kata dah 4 tahun) Jadi apa lagi, marilah mengajak Cik Ita terjah. BB kerja jadinya tak dapat ajak dia. Kihkihkih.

Kami sampai dalam 11.30 pagi tapi tuu dia penuh meja semua. Nasib baik boleh tumpang satu family nih. 


First step lepas book meja adalah ke kaunter, order dan ambil nombor. Settle, balik ke meja dan tunggu abam2 laung nombor bila dah ready untuk di hantar ke meja. 
Kaunter
Angka giliran..kihkihkih
Aku order Nasi dulang Talapia Goreng, which is their hot selling menu, dan Cik Ita order Nasi Dulang Ayam Berempah. Selain tu yang aku nampak (x sempat snap gambo menu), ada ikan keli, sotong bakar, bawal goreng dan Nasi Ganja. Air pun banyak juga pilihan. Harga juga berbeza mengikut menu. 

Yg aku punya, set talapia dan teh ais RM14.20, Cik Ita set Ayam berempah dan teh ais madu RM7.50
Teh ais biasa
Teh ais madu..Tapi macam xde beza je..
Inilah set2 nya. Didatangkan dengan 3 jenis sambal. Tapi sambal merah yang terbaik..Ulam-ulaman dan juga kuah lemak. Ikan memang garing dan panas2 menambahkan selera. Tapi kuah lemak agak manis pula. 


Okay overall verdict puas hati. Next time nak cuba sotong bakar.

Kalau wiken nampaknya kena datang awal kalau tak kena tunggu meja....Nak cari senang je, silalah tanya Cik Waze..Hahaha

No comments:

Post a Comment